De wereld is grauw, duister, hard en vol maatschappelijke problemen, maar als fictie film regisseur wil ik mensen eigenlijk gewoon amuseren. Genoeg met de zwaarbeladen onderwerpen, ik ben hier om wat meer luchtigheid de wereld in te krijgen! Laten we met elkaar lachen om elkaar.

Ideeën voor mijn films beginnen altijd bij de personages. Vervolgens vul ik deze in met aspecten van mijn persoonlijkheid of de mensen om mij heen. Zo ontwikkelen mijn verhalen zich op een organische wijze.

Een film van mij is niet compleet zonder thema’s als nostalgie en escapisme. Met invloeden uit animatie, vreemde hoeken van het internet, de geschiedenis en mijn eigen leven, resulteert mijn werk in de meeste gevallen tot een gezellige chaos.

Een gezellige chaos die vaak resulteert in een coming of age verhaal waarin ik het “of age” komen laat proberen te gebeuren door zowel jongere als oudere personages.

Je ‘comed’ nooit echt ‘of age’, niet in de echte wereld en ook niet in mijn films, maar je blijft je leven leven terwijl je het probeert.

Aangezien er zo veel narigheid om ons heen is, lijkt het alsof er niet altijd om alles gelachen mag worden. Daarom vind ik het extra belangrijk om met mijn verhalen niet alleen op de humor te zitten, maar ook op de emoties. Vandaar dat ik ook een diepe connectie met het tragikomische genre heb.

Ik ben van mening dat we ondanks alles altijd moeten blijven lachen om het negatieve te ontwapenen.

Weetje, schrap die eerste zin, misschien wil ik toch wel meer dan alleen amuseren!